Sayfalar

22 Kasım 2012 Perşembe

İyi makyaj nasıl yapılır?

Şimdi makyaj nasıl yapılır burada konuşacağız.
Bir kere en önemli şey temiz bir cilt. Özel bir yere gideceksiniz. Makyaj yapmak istiyorsunuz ya da hiç fark etmez sadece kalıcı ve düzgün bir makyaj istiyorsunuz.

Öncelikle cildinizi temizleyicinizle yıkayıp bir güzel toniğinizle silin. Sonra kullanıyorsanız göz altı nemlendiricinizi (ki kullanmakta fayda var kaz ayaklarını kim ister) sonra da yüz nemlendiricinizi sürün. Mümkünse hatta göz kreminizi sürdüğünüz parmağınızı yüz kreminiz için kullanmayın.Yani ikisinin karışmaması önemli. Bunun için kozmetik amaçlı kulak çubuklarının türevlerini de kullanabilirsiniz.Özellikle göz altlarınıza krem sürerken. 

Cildiniz nemlendiriciyici emdikten sonra gözünüze göz bazı (primer) ve cildinize de makyaj bazı (make up primer)sürmelisiniz. Bu şekilde makyajınız hem daha uzun süre kalır hem de daha kusursuz gözükür. Far sürmek istemiyorsanız bile gözünüze süreceğiniz primer yüzünüzle göz kapaklarınız arasındaki bütünlüğü sağlayacaktır.Eğer göz makyajı yapacaksanız ki dumanlı bir makyaj olacaksa bu formülü şudur,

Not: Cilt bazınızı göz makyajınız bittiğinde sürün ki düşen far tozları cildinize yapışmasın.

1.Primer sür ve kurumasını bekle
2.Açık renk farı göz kapağına uygula
3.Daha koyu bir farı göz çukuruna sür ve gölge yap.(Göz çukuru deyince anlaşılmayabiliyor. Göz çukuru gözünüzle kaç kemiğiniz arasında kalan bölge)

Şu siyahla çizilmiş olan alan. Bu aslında bir estetik resmi ben de bunu şu siteden aldım.

4.Göz kapağının şakaklara doğru olan bitimine en koyu renk farınızı dokundurun ve en sonunda hepsini karıştırın.Daha sonra eyeliner ya da bir kalemle üzerinden geçin ve rimmelinizi sürün.

Göz makyajınız bittiğinde göz altlarınıza far tozları dökülmüşse onlardan kurtulun (pudra fırçasıyla gibi her hangi bir fırçayla olabilir) ve yüz bazınızı sürün. Bazınızın sabitlendiğini düşünüyorsanız concealer yani kapatıcınızı parmak uçlarınızla ya da bir fırçayla yavaş yavaş problemli bölgelere dokundurun ve üzerinden  (sadece o bölelere purda ile geçin). Tabi biraz bekleyin ki fondeteinle karışmasın sürdükleriniz. Artık fondeteine geçebilirsiniz. Bir fondetein fırçası ya da nemli bir makyaj süngeriyle uygulamanızı yapın.Elmacık kemiklerinizin üstüne,alnınızın ortasına,dudak üstüne(dudağınızın daha dolgun gözükmesini sağlayacaktır) ve çenenize highlighter yani aydınlatıcınızı uygulayın. Daha sonra yanaklarınızın çukurlarına bronzer pudra ile bir gölge verin.Bu elmacık kemiklerinizin daha belirgin olmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde isterseniz alın kenarlarınıza ve çene kenarlarınıza da uygulayabilirsiniz. Gülümseyip allığınızı da sürdükten sonra tercihem transparak bir pudrayla makyajınızı sabitleyin. Siz de benim gibi pudra sevmeyenlerden iseniz makyaj bitirici ya da aydınlatıcı bir sprey kullanabilirsiniz. son olarak da duduaklarınızın ortasından başlayarak rujunuzla makyajınızı bitirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder