Sayfalar

2 Şubat 2013 Cumartesi

Fırçalar

Merhabalarr.... Geçenlerde yaptığım bir alışveriş yazımda size Sephora fırçaları aldığımı söylemiştim. Şimdi sıra geldi onları anlatmaya... Öncelikle aslında iki tane fırça aldım 43 ve 45 numaralar ...

43 numara kontür ve allık fırçası. Elbette ben onu fondöten fırçası olarak kullanmak için aldım. Kesik düz bir hattı var Mac 187 ye benziyor. kılları ve sapı kısa buna rağmen ergonomisi güzel düşünülmüş. Fırçaya hakim olmak kolay oluyor. Aynı zamanda bu fırçayla krem ürünleri de gayet başarılı uygulayabiliyorsunuz. Ben uygularken ürünü önce yüzüme sürdüm sonra dağıttım yani fırçayla almadım. Çıplak bir yüz görüntüsü oluşturdu. Yani fondöten yokmuş da ben çok güzelmişim gibi oldu :D oldukça doğal bir görüntü anlayacağınız.

Allık ve bronzer kullanımında fena halde başarılı bir ürün. Aldığımı hiç hiç pişman olmadım. 44TL civarında. Yani Mac 187 nin yarısından da daha uygun bir fiyata. 

Fondöteni uygularken tampon hareketlerle sürebileceğiniz gibi dağıtarak da sürmek ve güzel sonuç almak mümkün.. Ben bayıldım... Bu arada burun kenarı ve göz altı gibi derin noktalarda da oldukça başarılı.. Bir fırça alayım ve tüm yüzüme kullanayım derseniz -üstelik de görece ucuz ve gerçekten kaliteli olsun düşünceniz varsa- ben derim ki Sephora alın.. 43 numara her işi görecek bir fırça...




 Fırçanızı bu şeffaf kabıyla taşımanızı ve muhafaza etmenizi tavsiye ederim. Aksi halde şekilleri bozulabilir. Üstelik de bu şekilde daha az toz alırlar.



Diğer aldığım Sephora fırçası ise 45 numara. Bu fırça bir mineral pudra fırçası. Ben fondöten de sürdüm. Ama duruşunu sevmedim. Kontör yaptım. Bayıldım! Allık sürdüm, pudra sürdüm bayıldım. Ayrıca eğer toz aydınlatıcım olsa onu da sürer ve bayılırdım eminim. 

Fırçanın ucu eğimli ve tepe gibi. Bu nedenle ince çizgiler çizmek ve kontör yapmak için çok müsait. Dökülme sorunu yaşamadım yıkamış olmama rağmen ve yıkandıktan sonra şekli de bozulmadı.Yani aldığıma çok mutluyum doğrusu. 


Sephora fırçalara kötü diyenler bence haksızlık ediyorlar. YA da acaba onların mı şanssızlığı.. Zira 43 numarayı aldığım gün suratım kedi yürümüş gibi oldu. İnanamadım kıl yumakları öyle sinirimi bozdu ki Sephora Panora'ya geri götürdüm. Oradaki müdür olan beyefendi sorgusuz sualsiz direk fırçamı değiştirdi. Zaten kendisinin müşterilerine olan alakasını oldukça takdir ediyorum.


Ve karşınızda 45 numaraa....






İki fırçanın da kılları oldukça sık ve başarılı..


Diğer eklemek istediğim ise Too Faced'in alıık fırçası; inanılmaz yumuşaaakk ve şekli itibariyle yan tutarak kontör yapmak düz tutarak allık uygulamak çok kolay. Allık için çok doğal bir görüntü oluşturuyor.





Diğer bir fırça şu ara pek sevmediğim; ama bu güne kadar hiç dökülme yapmamış bir fondöten fırçası Yves Rocher. Gerçekten fırça çok kaliteliymiş. Tek sorun bazı fondötenlerde çizgili bir görüntü oluşturuyor. Bir de son bir kaç seferdir yıkıyorum ve şekli bozuk kuruyor. Ama bir şey demeliyim ki şekli bozulduğundan beri performansı güzelleştii.. Oldukça uygun fiyatlıydı.. 15 TL gibi bir fiyata 2 SENE ÖNCE almıştım... Çok iyi dayandı bence!


 



Son olarak da concealer fırçası ekleyeceğim.. Bu fırçayı çok sevemedim...Ta ki Nars Vanillia Kapatıcımla uygulayana kadar.. Likit kapatıcılarla tam bir felaket.. Ama krem ürünlerde ççok başarılı. Inglotun T22 numaralı fırçası. Inglot fırçaları almak için çok geç kaldım maalesef.. Biliyorsunuz artık satılmıyor Distribütörü değiştiği için ilk mağazasını İstanbul'da açacak.. Umarım ben de yakında İstanbul'a geri döner ve Inglot'a ve Bath and Body Works'ee kavuşurum.. B&BW aşkımı bilmeyen var mıydı bu arada? Orada dolaşmak bile benim için bir terapi niteliğinde... 





Siz hangi fırçaları kullanıyorsunuz peki sizin önerilerinizi de beklerim.. (:


2 yorum:

  1. Daha dün baktım bu 2 fırçayı bende alacağım en kısa zamanda çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık (: bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim..Muhakkak bakacağım! :)ama söylemem gereken bir şey var. Benefit gorgeos fondötenle 43 numara dökülmüyor fakat likit fondötenle dökülme yapabiliyor. Flormar'ın fondöten fırçasını çok başarılı buldum onu da yazacağım..

    YanıtlaSil